Hans-Christian Andersen

Hans-Christian Andersen

Antal relationer 21
Anbefalet af 0
Interesseret

Åbent brev til Thor og Ida, er det private gulpladebilers endeligt?

22-02-2012 18:41:08 - 3 kommentarer

Kære Skatteminister Thor og Miljøminister Ida,

 

Ens afgifter for alle biler

I dag læste jeg en artikel, hvori der står, at regeringen har besluttet, at der skal være ens afgifter for alle biler. Det lyder godt! Jeg kan forstå, at I har tænkt på at leasing-, demo- og almindelige biler bliver behandlet ens i vores afgiftsystem.

 

Også private gulpladebiler?

Jeg går ud fra, at I også vil tage almindelige gulpladebiler for private med i denne udligning?

 

Gulpladebiler til private har kun en afgiftsprocent på 30-50, og der er kun plads til at transportere to personer.

 

Miljøvenligt at køre flere i en bil

Det er mere miljøvenligt at køre flere i samme bil.
Børnefamilier og andre, der ønsker at køre mere end to personer i én bil, skal betale 180 pct. i afgift ved køb af en bil med plads til at transportere flere end to personer.

 

Billigere at købe 2 biler end 1

Jeg talte med en autoforhandler, og han sagde til mig, at de (han og hans kone) jo havde denne her gulpladebil, men at de havde købt én mere gulpladebil til konen, for de havde ikke plads til børnebørnene i kun den ene - og når de skulle ud at køre med dem, kørte de i 2 biler.

Kommentarer
Lone  Loklindt
Medlem

Lone Loklindt , Medlem af Folketinget, miljø-, udviklings- og menneskerettighedsordfører , 23-02-2012 10:36:57

Det er en relevant kommentar, som jeg vil tage med i det videre arbejde.


Eigil Veggerby Lausten
Medlem

Eigil Veggerby Lausten , , 23-02-2012 17:05:19

          Om ens afgift for alle biler er der at sige, at så skulle Fanden da have købt en lille Fiat Panda af energiklasse A.

          "Miljøvenligt at køre flere i en bil".   "Der er altid plads til en mere, der bruger Rexona", sagde de i en reklamefilm i biografen, da jeg var halvstor. Luften kunne trods vidundersæben blive stram. Jeg hørte om nogle gutter, der havde spist en masse gule ærter til middag og derefter kørt en lang tur i en Fiat 500 fra 1950-erne. Der blev luftet grov humor i den lille kabine. Det var vist ved den lejlighed, det nye ord luftforurening opstod. "Miljøvenligt at køre flere i en bil"!

          Nu talter man om gulpladebiler. Førhen kørte man med papegøjeplader. Man kunne købe en Morris Bindingsværk med stålplader i stedet for glas i sidevinduerne bagi - og papegøjeplader. Hvis man ønskede, at børnene bagi også skulle opleve synet af landskabet, kunne man ved at indbetale et beløb få lov til at sætte glas i de bageste sideruder. I tilgift fik man papegøjepladerne ombyttet med sorte plader. - Efter krigen har vi haft mange underlige priser på biler. En nabo, der fik indkøbstilladelse (efter ansøgning med gode begrundelser), kunne købe en ny Volvo for den samme pris, som min far måtte give for en 15 år gammel Chevrolet, så jeg forstår godt, at den gamle blev lidt sur, da naboen kørte en tur i brugsen i sin indkøbstilladelse-Volvo i stedet for at cykle. Han havde ikke angivet brugsture i ansøgningen om indkøbstilladelse.


Jolande Leinenbach
Medlem

Jolande Leinenbach , ed-consult, Nymindegab, København , 11-03-2012 08:11:21

 Det bedste for miljø ville være at afskaffe straffeafgifter på bilerne, afskaffe guldpladebiler og sætte priserne for benzin og diesel op på 20 kr. Så kan folk skifte deres gamle biler ud og bruge alternative transportmidler. Jeg kører også i en guldpladebil, fordi jeg ikke havde råd til en fornunftig miljøvenliger bil. Men jeg kan ikke forstår, hvordan man laver disse regler, at tage sæderne ud og sætte tunge stålplader i - fuldstændig sindsyg, og så bygge op et stasi-system til at overvåge det hele. Jeg elsker min bil, men det er høj tid, vi presser på bilindustrien at levere rene biler og sætte i gang intelligente traffikløsninger - ikke overvågning, ikke betalingsring eller roadpricing.


Du skal være logget ind for at anbefale. Log ind
Du skal være logget ind for at oprette relationer. Log ind
Du skal være logget ind for at skrive beskeder. Log ind
Om indlægget

Hans-Christian har tagget med:

gulepladebiler

Der er ingen personer på denne liste endnu.