Margrethe Vestager

Margrethe Vestager

Politisk leder for Radikale Venstre samt økonomi- og indenrigsminister

Antal relationer 120
Anbefalet af 49
Medlem

Dynamik og resultater

24-04-2012 17:15:30 - 6 kommentarer

Det er godt at få lejlighed til at stoppe op og kigge sig tilbage af og til. Også for en regering. Den vej, vi har gået siden oktober måned, har til tider været både i hårdt terræn og med omveje. Derfor er det faktisk en fornøjelse at kunne kigge tilbage og glæde sig over, at vi har nået meget på et halvt år. Også selvom hele turen ikke har været ad den lige, direkte vej. For vi har taget store skridt på vej mod Et Danmark, der står sammen. Og endnu flere skridt bliver taget i den nærmeste fremtid, hvor der er store reformer på vej.

 

Vi har opnået resultater på de store linjer, der omstiller til vækst og grønt
Kickstart af dansk økonomi er sammen med tilbagetrækningsaftalen og budgetlov tre markante aftaler, der er indgået og som får stor betydning for Danmarks økonomiske fremtid. Tilbagetrækningsaftalen er med til at øge beskæftigelsen med 65.000 personer og vil styrke de offentlige finanser med 18 mia. i 2020.

Kickstarten af dansk økonomi er sat i gang i starten af året og bliver gennemført i år og til næste år. Den vil løfte væksten og øge beskæftigelsen med omkring 8.000 personer i både 2012 og 2013. Budgetloven sikrer os, at vi kender de økonomiske rammer med en øvre grænse for udgifterne i det offentlige. Loven vil også være med til at fastholde troværdighed og skabe tillid til økonomien, så vi kan sikre en lav rente. Det skal skabe både vækst og beskæftigelse.

 

En ansvarlig økonomisk politik er uomgængelig. Det økonomiske fundament er udslagsgivende for, at vi kan identificere de økonomiske rammer. Selvom vi stadig er i en vanskelig situation, har vi et fornuftigt udgangspunkt. Med 2020-planen kommer vi til mere indgående at diskutere, hvad det er for en vækst vi vil have og hvad der skal til for at sikre det. Både den økonomiske udfordring og de underlæggende redskaber, der skal være med til at sikre os en vej ud af krisen. For der er stadig masser af udfordringer at tage fat i.

 

Energiforliget er en del af den grønne omstilling, der er god grund til at være meget stolt af. En historisk, bred aftale, der sikrer rammerne for klima- og energipolitikken frem til 2020: CO2 udledningen bliver reduceret markant og halvdelen af vores energiforbrug skal komme fra vindenergi i 2020.

 

Vi har ændret vilkår, der påvirker mennesker – nogle for mindretal, andre som opgør med symboler
Derudover har vi sagt både goddag og farvel med en række væsentlige ændringer: Bl.a. er fattigdomsydelserne afskaffet – for nok skal det kunne betale sig at arbejde, men man kommer ikke i gang fra en fattigdomsfælde. Børnechecken er genindført for storfamilier - der er nu ikke længere noget loft over checken, som igen følger antallet af børn. Vores farvel til knivloven er samtidig et farvel til en af den tidligere regerings mest symbolpolitiske tidsler.

 

Homoseksuelle skal have lov til at gifte sig i kirken. Regering har gjort op med kirkens diskrimination og allerede til næste år bliver det muligt for to af samme køn at gifte sig i kirken.

 

Mange flere ting er gennemført. Forude venter fortsat store ændringer og reformer af bl.a. førtidspension og fleksjob, skattereform, trepartsforhandlinger, reform af læreruddannelsen og af folkeskolen. Men det er godt at stoppe op og vurdere de mange skridt på vej mod et bedre Danmark, vi allerede har taget. Retningen er rigtig.

 

Kommentarer
Jan Heidebo
Medlem

Jan Heidebo , , 24-04-2012 20:06:13

 Det er en fin balance mellem mærkesager, holdninger og solid politik vores parti har stået for siden valget. Præcis som vi drog rundt og lovede i valgkampen.... På vej mod et fantastisk Danmark - efterhånden! Skulderklap til hele ministerholdet.


Søren Ellebæk Laursen
Medlem

Søren Ellebæk Laursen , Bæredygtig fremtid - handler det stadig om?! , 24-04-2012 20:18:16

Ja - jeg har virkeligt savnet en "fortælling" som ovenfor - der sætter DRV-S-SF (EL) projektet med at reformere det danske samfund - i konkret start og fremtid perspektiv...

 

Kunne helt vildt ønske mig, at det også var det,som vi forsøgte at kommunikere videre i pressen etc...eller have mere succes med at få det sat på dagsordenen...

 

Hilsen

 

Søren
 


Verner Frandsen
Medlem

Verner Frandsen , Jeg en ægte REDELIG RADIKAL . , 25-04-2012 00:05:28

Mangelfuldt grøn 2020 plan,

Hvor er Solcelleanlæggene i planen, hvorfor bruger vi ikke alle sydvendte  parcelhus tage  eller til sommerhusenes vandvarmere og klimaanlæg og EL bilerne og elgræsslåmaskinerne . 

Solcelleanlæg skæmmer ikke landskabet er lydløse og en god kompination med vindenergien ( højtryk vindstille meget sol) 

 Hvorfor er der ikke sat penge af til tilskud til solcelleanlæg det kunne skaffe mange danskere i arbejde på land med at fremstille og opsætte disse anlæg og ikke som nu i 2020 planen arbejdspladser på havet.   


KirstenThomasine Hansen
Medlem

KirstenThomasine Hansen , Socialliberale rammer i samfundsøkonomien - for mennesker og virksomheder , 25-04-2012 22:45:36

Hr. Frandsen: http://www.vojensfjernvarme.dk/


Verner Frandsen
Medlem

Verner Frandsen , Jeg en ægte REDELIG RADIKAL . , 26-04-2012 09:41:58

Tak Kirsten

 Krav til alle nybyggede sommerhuse at de skal have solcelleanlæg. 


Tonny Lacomble Nielsen
Medlem

Tonny Lacomble Nielsen , Formand for Radikale Venstre, Fredensborg Kommune , 29-04-2012 13:42:57

Godt at gøre status, når man allerede har nået så meget. I min nylige formandsberetning i Fredensborg Kommune glædede jeg mig netop over, at de de senere års lokale reformer - med vores 2 byrødder som starring actors - nu følges op af en ambitiøs reformdagsorden fra regeringens side. Ud over de mange konkrete resultater, henviste jeg også til opgøret med en række symbolske tiltag fra den forrige regering. Og så glædede jeg mig i øvrigt også over, at vi nu måske så småt har fået søsat en ny værdipolitisk debat om, hvad det vil sige at være dansker i en international sammenhæng. Her tænker jeg på debatten om, hvorvidt det er kongehuset og flaget, der knytter os sammen eller om det er – eller måske burde være – noget andet og mere end det.


Du skal være logget ind for at anbefale. Log ind
Du skal være logget ind for at oprette relationer. Log ind
Du skal være logget ind for at skrive beskeder. Log ind

Side 1 af 2
Søren Ellebæk Laursen
Medlem
Søren Ellebæk Laursen Bæredygtig fremtid - handler det stadig om?!
Stig Libori
Int.
Stig Libori De radikale er bedst i opposition
Tonny Lacomble Nielsen
Medlem
Tonny Lacomble Nielsen Formand for Radikale Venstre, Fredensborg Kommune
Evan Kallermann
Medlem
Evan Kallermann Grafiker, Tegnsprog er kultur.
Zeb Meier Watz
Medlem
Zeb Meier Watz Filosof og hovedbestyrelsesmedlem